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Encyclopedia of Microbiology

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3rd Edition

Hrsg. v. Moselio Schaechter

Online

Inhalt :: Content

Umfassendes, interdisziplinäres Nachschlagewerk mit über 450 ausführlichen Beiträgen zur Mikrobiologie. Die Mikrobiologie ist ein Teilgebiet der Biologie und untersucht Mikroorganismen, also Lebewesen, die als Individuen nicht mit bloßem Auge erkannt werden können: Bakterien, Protozoen (Urtierchen), Pilze, ein- und wenigzellige Algen ("Mikroalgen") und Viren.
Neben den Teilgebieten Bakteriologie, Mykologie, Protozoologie und Virologie finden auch Spezialgebiete der Mikrobiologie, wie zum Beispiel Medizinische Mikrobiologie, Lebensmittelmikrobiologie, Technische Mikrobiologie, Geomikrobiologie, Meeresmikrobiologie, Bodenmikrobiologie ausführliche Berücksichtigung.
Der Online-Ausgabe liegt die 2009 veröffentlichte, 6-bändige Printausgabe zugrunde.

Encyclopedia of Microbiology, 3rd Edition

Verlag :: Publisher

Elsevier Science

Preis :: Price

Preise auf Anfrage / Prices on request

Das Angebot richtet sich nicht an Verbraucher i. S. d. § 13 BGB und Letztverbraucher i. S. d. PAngV.

ISBN/ISSN

978-0-12-373944-5

Bestellnummer bei digento :: digento order number

106642

Verlagsinformation :: Publisher's information

The First Edition of the Encyclopedia of Microbiology was hailed by leading scientists and researchers around the world as "excellent," "outstanding," and "impressive." This Second Edition will serve as an up-to-date version of this reference which has been useful to academic, industrial, and personal libraries for years. The Encyclopedia of Microbiology, Third Edition both challenges and stimulates the reader, and illustrates the importance of microbiology, a field that cannot be over emphasized in this booming biotechnology age.

Contents

Antimicrobial Agents Applied Microbiology: Agro / Food Applied Microbiology: Industrial Cell Morphology, Chemical Composition Fungi Genetics, Genomics History and Culture History and culture, (and Biographies) Microbial Ecology Microbiology and Society Model Systems Mutualism and Commensalism Pathogenesis Physiology Systematics, Evolution Techniques

Audience

Researchers, technicians, teachers and students of microbiology, biotechnology, and environmental sciences

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